Dumleglass

28 July 2023

5 (1 röst)

Clock Icon 30 minuter
food icon 6-8 portioner

En krämig vaniljglass med bitar av seg dumlekola varvat med len dulce de leche.

Dumleglass - AngelikasKitchen.se
Dumleglass image

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 burk (397g) sötad kondenserad mjölk
  • 33 st (250g) dumlekolor
  • 0.5 burk (200g) karamelliserad mjölk
  • 2 msk vispgrädde

Instruktioner

  1. Vispa ihop 5 dl vispgrädde och vaniljsocker tills grädden bildar mjuka toppar. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa ihop på lägsta hastighet till en jämn smet.
  2. Hacka dumlen i tunna bitar (max 2 mm tjocka, detta är viktigt eftersom dumlen blir ganska hård i frysen, och det blir svårt att äta den om bitarna är för tjocka). Vänd ned dumlebitarna i glassmeten.
  3. Blanda karamelliserad mjölk med 2 msk ovispad grädde till en jämn smet.
  4. Varva glassmeten med den karamelliserade mjölken i en frystålig behållare som rymmer ca 2 liter. Ställ in glassen i frys och låt stå åtminstone 6-8 timmar innan servering.

Info & Tips

  1. Näringsvärden - Värdena för en hel sats är ungefär 4939 kcal, 525g kolhydrater, 288g fett och 60g protein.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.