Knäckig blåbärspaj

14 February 2025

5 (4 röster)

Clock Icon 45 minuter
food icon 5-6 portioner

Den här blåbärspajen är gjord med samma smet som min knäckiga äppelpaj och smakar alldeles underbart! Serveras förslagsvis med vaniljglass.

Knäckig blåbärspaj - AngelikasKitchen.se
Knäckig blåbärspaj image

Ingredienser

Fyllning

  • 350g frysta blåbär (eller färska)
  • 1.5 msk strösocker
  • 1.5 msk majsstärkelse

Topping

  • 175g smör (eller margarin)
  • 2 dl (180g) strösocker
  • 3 dl (120g) havregryn
  • 1.5 dl (90g) vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 4 msk (80g) ljus sirap

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 175°C. Häll blåbär i en pajform (ca 27-28 cm i diameter) och blanda med socker och majsstärkelse.
  2. Smält smöret i en medelstor kastrull. Tillsätt strösocker, havregryn, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och sirap, och rör om till en jämn smet. Bred smeten över bären i pajformen.
  3. Grädda pajen i ugn 175°C ca 30-35 minuter, tills den blir gyllenbrun. Låt svalna innan servering så blir den ännu knäckigare.

Info & Tips

  1. Näringsvärden - Värdena för en hel sats är ungefär 3300 kcal, 465g kolhydrater, 160g fett och 25g protein.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.