Pannbiff

18 July 2023

5 (1 röst)

Clock Icon 70 minuter
food icon 6-8 portioner

Klassiska svenska pannbiffar förhöjda av en skvätt japansk sojasås. Serveras bäst med gräddsås och potatis förstås!

Pannbiff - AngelikasKitchen.se
Pannbiff image

Ingredienser

  • 1-2 st (200g) gul lök
  • 1 msk (15g) smör eller margarin, till stekning
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl standardmjölk
  • 1.5 dl (90g) ströbröd
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk japansk sojasås
  • 2 tsk salt
  • 0.75 tsk svartpeppar
  • 1000g nötfärs (12%)
  • 2 msk (30g) smör eller margarin, till stekning
  • 1 msk (15g) rapsolja, till stekning

Instruktioner

  1. Hacka löken och stek i smör över medelvärme tills löken blir mjuk och genomskinlig. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  2. Blanda ägg, vispgrädde, mjölk och ströbröd i en stor bunke och låt svälla några minuter. Tillsätt därefter den stekta löken, kalvfond, sojasås, salt och peppar och rör om till en jämn smet. Tillsätt nötfärsen och blanda tills ströbrödssmeten precis fördelats jämnt i färsen.
  3. Forma ca 16 biffar och värm upp smör och rapsolja i en panna. Stek biffarna över medelvärme tills de blir genomstekta och får fin yta.

Info & Tips

  1. Näringsvärden - Värdena för en hel sats är ungefär 3466 kcal, 92g kolhydrater, 244g fett och 231g protein.
  2. Köttbullar - Använd samma recept för att göra köttbullar, räcker till ca 90-100 st köttbullar (om du tar en matsked färsblandning per köttbulle).

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.