Tacofärs med krämigt osttäcke

21 February 2025

5 (5 röster)

Clock Icon 40 minuter
food icon 4-6 portioner

Tacofärs toppad med ett krämigt täcke som gratineras i ugn. Tillagas i en enda panna och kan även serveras direkt i pannan (med eller utan grönsaker) som en dipp för dina nachochips.

Tacofärs med krämigt osttäcke - AngelikasKitchen.se
Tacofärs med krämigt osttäcke image

Ingredienser

  • 1 msk rapsolja
  • 500g nötfärs (12%)

Tacokrydda

  • 3 tsk chilipulver
  • 1.5 tsk lökpulver
  • 1.5 tsk vitlökspulver
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 0.75 tsk strösocker
  • 0.75 tsk paprikapulver
  • 0.75 tsk oregano
  • 0.25 tsk svartpeppar

Topping

  • 4 dl creme fraiche (32%)
  • 4 dl (200g) riven ost (t.ex. mozzarella)
  • 2 msk chilisås eller ketchup
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 0.5 tsk paprikapulver

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 225°C. Bryn och finfördela färsen i olja på ganska hög värme i en ugnssäker panna. Rör ihop kryddmixen och toppingen i separata behållare under tiden.
  2. När färsen är färdigbrynt - tillsätt tacokryddan och blanda tills den fördelat sig jämnt. Ta pannan från värmen och platta till färsen så att ett jämnt lager bildas. Häll över toppingen och sprid ut över hela ytan.
  3. Ställ in i ugn 225°C i ungefär 15 minuter, tills toppen fått lite färg. Ta ut och låt svalna något innan servering. 

Info & Tips

  1. Näringsvärden - Värdena för en hel sats är ungefär 2975 kcal, 21g kolhydrater, 253g fett och 153g protein.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.